לכאורה הרוב חושבים שאת שלב רכישת התאורה ישאירו לסוף תהליך הבנייה או השיפוץ. יש כל כך הרבה דברים חשובים שצריך לפניי… אך מה שהרוב לא יודעים הוא שלפעמים כל התכנון ועיצוב הפנים יכול להתחיל דווקא מתכנון וסגנון תאורה מסוים.
תאורה היא לא רק פונקציה של גוף תאורה יפה ועיצובי שמשתלב עם הסלון או חדר השינה המעוצב, היא גם אמורה לתפקד ולתת לנו אור פונקציונאלי לעבודה במטבח, אור מעומעם לפינה מיוחדת בכניסה לבית למשל, להארת תמונה סנטימנטלית או בכלל הרבה אור להארת הסלון שבו מארחים הרבה למשל.
לפעמים תכניון של בית או דירה מתחיל בעקבות דרישות דחדובות ללקוחות מבחינת תאורה ואור בחל. למשל לקוח/ה שאוהב/ת לבשל הרבה יידרשו תאורת עבודה טובה במטבח, ספוטים מכוונים או פסי צבירה (תלוי בסגנון העיצובי). לקוח שצריך איזור עבודה ביתי יידרוש תאורה משרדית שתשרת אותו הן בשעות היום והן בערבים החשוכים יותר.
כלומר תכנון נקודות החשמל, מיקומן בחלל,ההשלחה התפקודית שלהן והעיצוב שאמור לזרום עם ס"ך כל העיצוב המתוכנן מתחיל עוד על הנייר בשלב התכנון הכולל.
רק לאחר שתכנית החשמל והתאורה גמורה ועוברת לעשייה בשטח בהחלט ניתן להתפנות לרכישת גופי התאורה עצמם. וכן גם אז הרכישה היא מכוונת לפי הצרכים שהגדרנו בתכניות ולפי הקונספט העיצובי הכולל.
טיפ חשוב- היום אנחנו נמצאים בעידן נורות הלד. נורות הליבון הישנות כבר לא חסכוניות וצורכות חשמל רב ואין סיבה בכך. יש בשוק נורות רבות בצורות שונות ואף פחמיות שהן מלד,חסכוניות ועושות את העבודה לפי צדדי עוצמה שונים. בחירה נכונה של נורות היא חסכונית יותר בבית ולא פחות יפה ומאירה.