לאורך יותר מ-20 שנה עולם העיצוב עבר גלגולים והתפיחויות רבות הן מבחינת תחומי האחריות שבו והן מבחינת ההפנמה שזהו תחום העומד בפני עצמו לצד האדריכלות. התפיסה הרווחת היתה שעיצוב פנים הוא סוג של "דקורציה" לבית, באיזה צבע יצבעו הקירות, איזה סוג וילונות נבחר וכו', אך עם השנים ועם מוסדות הלימוד אשר נתנו ללימודי העיצוב במה, נוצרה ההבנה כי יש הבדל מהותי בין אדריכלות לעיצוב פנים.
אדריכל מתכנן מעטפת חיצונית של בית ומעצב הפנים מתכנן את החלוקה הפנימית של החלל ואת המערכות שיהיו בו כגון: חשמל, תאורה, אינסטלציה, מיזוג אוויר, הנמכות תקרה, נגרויות ועוד… ישנם אדריכלים שיוצאים מהקופסא של הטמפלטים הקבועים לחלוקת חלל ולוקחים תחת כנפיהם את 2 המקצועות יחד וזוהי ממש נוסחה מנצחת. אך מעצב טוב שיעשה עיצוב פנים לבית, ידע להשלים את התמונה הסופית יחד עם הום סטיילינג גם כן.
מה זה בעצם הום סטיילינג?
עם הרצון הרב והמודעות לעיצוב נוצר ביקוש לעיצוב "אינסטנט". כלומר הלבשת הבית בריהוט, צבע ואבזור לפי כל כיס בלי קשר לעיצוב פנים ותהליכים אשר דורשים שיפוצים וכו'. זוהי נישה שכיום מקבלת לגיטימציה רחבה ובצדק. כל מקרה לגופו וכל לקוח ורצונותיו.
יש מקרים בהם העיצוב פנים וההום סטיילינג משולבים יחד הן בקונספט העיצובי והן תוך כדי התהליך. ויש מקרים בהם אין עיצוב פנים כולל אלה תהליך של הום סטיילינג- הלבשת הבית בלבד. בכל המקרים תמיד יש הגמוניה ושילוב בית שלושת הדברים: אדריכלות, עיצוב פנים, והום סטיילינג.
הום סטיילינג ממשיך גם מחוץ לבית עצמו ומשלב את עצמו בעיצוב החלל החיצוני, מרפסת, דק, או דק סינטטי.
השאלה היא תמיד: מהם צרכי הלקוח ומה הכי נכון לרצונותיו ותקציבו?
מעצב פנים בדר"כ ייתן חבילה שבתוכה יהיה גם כלול ההום סטיילינג, אך ישנם גם מעצבים שעושים רק את זה בנפרד ללא כל קשר לעיצוב פנים. העובדה שהגענו לכך שיש היום בתי ספר לסטיילינג מעצימה את המודעות לעובדה שעיצוב הוא לכל יד המשגת לכך וזה נפלא. אפשר לעשות המון בכל תקציב רק צריך לדעת איך!