לפני מס' חודשים קיבלתי טלפון ממישהי שהציגה את עצמה כ "רוכשת דירה מפרויקט של קבלן".
"שלום, אנחנו בשלב אישור נקודות החשמל והאינסטלציה, דורשים מאתנו במהירות תשובות סופיות לגבי מיקום הנקודות. תוכלי לעזור לנו בכך? אנחנו מעקבים דירות אחרות בפרויקט משום שאנחנו בקומה שנייה בבניין"…..
הקשבתי בנימוס ושאלתי אותה למה היא פונה רק עכשיו? והאם היא חשבה על מיקום הרהיטים והפונקציות השונות בדירה? וזאת משום שזה אמור להכתיב את מיקום הנקודות… לאחר הסבר קצר היא הבינה איך מיקום הרהיטים מכתיב את מיקום נקודות החשמל וכמה זה חשוב. היא הייתה כה לחוצה ולא הבינה במה כרוכים הדברים אשר ביקשו ממנה. קבענו להיפגש ומהר ומשם התחלנו לקדם.
בשיווק דירות קבלן "שוכחים" להגיד לנו את הפרטים הקטנים. המהות בדירות קבלן היא שכל הדירות הם אותו הדבר. אותה חלוקת חלל, אותו סידור לחדרי הרחצה, אין ייחודיות. בעידן בו כולנו יכולים בלחיצת כפתור לדעת מה חדש בשוק בכל נושא ומהם הטרנדים העדכניים, כולנו רוצים להיות "ייחודיים", שונים, כולנו רוצים שהבית יישקף אותנו , את בעליו!
בפרויקטים הקבלני לא ייתנו לנו בד"כ לבחור הכל. נוכל לבחור מהסטנדרט אותו בחר הקבלן ואם לא נרצה בכך נצטרך "לשדרג" וזה נכון לכל דבר בדירה. משינוי והוספה של נקודות חשמל ומאור, שינוי נקודות אינסטלציה, שינוי במבנה חלוקת החלל, ובחירת חומרי הגמר (קרמיקות, כלים סניטרים, מטבח וכו'). בחירה שלא מהסטנדרט משמעותה כמובן עלויות נוספות, אך מי שמוכן ליצור את הייחודיות של דירתו ישקיע בכך. לא חייבים להשקיע בצורה מופרזת וניתן לשלב סטנדרט בתוך הבחירות. הכל עיניין של מינונים.
חשוב להבין שדווקא בפרויקט קבלניים ככל שבעלי הדירה יקדימו בבחירת מעצב הפנים ככה הם יוכלו להפיק מהדירה יותר. יהיה באפשרותם לשנות את מתווה החלל, ולשנות את מיקומים החדרים ביחס למעטפת האדריכלית. בהתאם לכך יוכנו תכניות חשמל, אינסטלציה ושאר המערכות שמשקפות את הקונספט העיצובי בהתאם לכך. דבר גורר דבר. ולכן כשמתחילים תהליך מהאמצע זה ישליך על התוצאה. הליווי צריך להיות בראשית הדרך, עדיף ממש בעת הרכישה על הנייר כדי שלא ניצור שוב "עוד דירת קבלן".
עיצוב דירת קבלן-אפשרי?
השארת תגובה